Používáte WhatsApp? Nenechte se napálit, hackeři teď cílí právě na vás

WhatsApp čekají radikální změny. Dostane tři nové funkce, které změní zásadně způsob, jakým aplikaci používáte

  • Uživatelé WhatsApp budou radostí skákat do vzduchu
  • Populární chatovací aplikace totiž dostane nové funkce

Populární chatovací aplikace WhatsApp chystá spoustu nových funkcí, které si určitě zamilujete. Vybrali jsme, dle našeho názoru, tři nejlepší. Bohužel nemůžeme přesně říct, kdy všechny tyto nové vychytávky do populárního kecálka dorazí, ale nemuselo by to dlouho trvat: všechny jsou ve vývoji a testují se.


Nepřehlédněte: Naléhavé varování: Okamžitě zkontrolujte aplikaci WhatsApp, můžete být v nebezpečí


Sociální síť WhatsApp, kterou v Česku používá asi pět a půl milionu uživatelů, se už delší dobu snaží o zkvalitnění svých služeb a větší pohodu lidí při chatování. Vývojáři souběžně pracují hned na několika funkcích: některé se týkají funkcí pro chatování, zatímco jiné bezpečnostních mechanismů. Vybrali jsme pro vás tři nejlepší funkce, na které se vážně vyplatí počkat.

Nově se postará, že už nezapomenete

Komunikační kecálek WhatsApp v budoucnu nabídne uživatelům možnost posílat zprávy sami sobě. Tato funkce vyřeší problémy, s nimiž se lidé potýkají, když si chtějí poznamenat věci, které jsou pro ně důležité nebo naléhavé, jako různé poznámky, ale mají tendenci psát tyto informace na samotný WhatsApp namísto do aplikací typu poznámkového bloku nebo vestavěných poznámek. Uživateli bude stačit, když do vyhledávání napíše své jméno a následně klikne na příslušný chat, kam bude moci zaznamenat cokoliv, co ho zrovna napadne.

WhatsApp
Zdroj: Mika Baumeister / Unsplash

Režim tajného utajení

Zobrazení statusu, jestli jste online, může být užitečné, ale ne v každém případě. Důvody k tomu jsou různé. Někdo vás přes WhatsApp může neustále nahánět, třeba žárlivý nápadník, a dohánět vás tím k šílenství. WhatsApp aktuálně testuje funkci, která vám zcela umožní skrýt váš online stav. Funkce, která umění hru, se v testovací verzi jmenuje „Stealth Mode“ a umožní vám aplikaci používat naprosto anonymně. Právě teď není možné skrýt skutečnost, že jste online. Jediné, co můžete udělat, je skrýt svůj stav „Naposledy viděno“. V budoucnu už konečně nikdo neuvidí, že jste se do aplikaci právě přihlásili.

Sdílejte velké soubory

No a poslední zásadní změnou, kterou si ihned zamilujete, bude navýšení kapacity pro sdílení soubor až na dva gigabajty, což výrazně usnadní posílání datově objemnějších souborů, třeba videí z dovolené v Karibiku.

Zdroj náhledové fotografie: antonbe / Pixabay, zdroj: vlastní, The Sun

Total
14
Shares
1 komentář

Comments are closed.