Cestovatel v čase, budoucnost

1500 let stará mumie fascinuje internet: Má snad na sobě tenisky Adidas. Jde o cestovatelku v čase?

  • Další údajný důkaz o cestování časem?
  • Objevili 1500 let starou ženu s teniskami Adidas

Starověké mumifikované ostatky byly dobře zachovalé, ale nebylo to tělo nebo fascinující řada předmětů, které byly nalezeny, co na internetu vyvolalo pozdvižení – byly to tenisky Adidas, které měla žena na sobě, píše server Daily Star.


Nepřehlédněte: NASA hlásí převratný objev! Planeta, kde by mohl být život, obíhá kousek od Země


Cestovatelka v čase s botami od Adidas?

Příznivci starověku a zastánci konspiračních teorií o cestování v čase zůstali zmateni poté, co byla nalezena 1500 let stará mumie, která na sobě měla „tenisky Adidas“. V roce 2016 byly v mongolské jeskyni hluboko v pohoří Altaj nalezeny mumifikované ostatky ženy. Jeskyně se nacházela v nadmořské výšce kolem 2 800 metrů a ostatky tak zůstaly velmi dobře zachovalé. 

Společně s mumií se na místě našla také železná konvice, hliněná váza a miska. Debatu na internetu však nevyvolalo tělo, oblečení ani další předměty – byly to velmi povědomé boty.

Mnozí si rychle všimli, že vypadají jako klasické bílé tenisky Adidas s červenými nebo černými pruhy. Jeden člověk na diskuzním fóru Reddit napsal: „Počkejte, až to Adidas zjistí…“ Další zajímavost okomentoval následovně: „Zatracení cestovatelé časem, tady jsou, mohli by předcházet katastrofám a všemu špatnému, ale ne, oni lidi učí, jak vyrobit tenisky Adidas.“ Třetí pak napsal: „Cestování časem potvrzeno.“ 

O žádnou cestovatelku v čase pochopitelně nejde. Vědci zjistili, že tělo patřilo turkické švadleně, která si boty sama ušila kolem roku 900.

mumie, Mongolsko
Zdroj: The Mongolian Observer/The Center of Cultural Heritage of Mongolia

Tenisky Nike

Podobný rozruch jako mumie ženy z Mongolska vzbudil na internetu obraz malého chlapce, který má na nohou boty značky Nike. Řeknete si, že na tom není nic zvláštního, ale na obraze namalovaném v 17. století něco takového působí mimořádně zvláštně.

Podle mnohých jde o návštěvníka z budoucnosti – malého cestovatele v čase, kterého čirou náhodou namaloval nizozemský umělec Ferdinand Bol.

Zdroj náhledové fotografie: geralt / Pixabay, zdroj: Daily Star

Total
0
Shares
2 komentářů
  1. Ne nadarmo se říká čím víc pruhu tím víc Adidas,to jste se zase vyznamenali,kam na ty čoviny chodíte to by mě nezajímalo

Comments are closed.