WhatsApp připravuje migraci chatů z Androidu na iOS

Nenechte se na WhatsAppu sledovat a tuhle novou funkci si okamžitě zapněte! Poradíme, jak na to

  • WhatsApp získává naprosto úžasnou funkci
  • Prozradíme, jak konkrétním lidem utajit, kdy jste byli naposledy online

Populární chatovací aplikace WhatsApp chystá změnu, která mnoho lidí potěší. Přidává novou funkci, která umožňuje skrýt vaši profilovou fotografii, online status a další informace jen před lidmi, které si sami zvolíte.


Nepřehlédněte: Amatérský fotograf vyfotil ze Země úžasný snímek vesmírné stanice ISS s astronauty na vycházce


Chraňte svoje soukromí!

WhatsApp patří mezi nejpopulárnější chatovací aplikace planety. Ke komunikaci službu používají po celém světě více než dvě miliardy lidí a její věhlas stále roste. Můžete přes ni nejen psát a nahrávat vzkazy, ale také posílat obrázky nebo soubory. Vývojáři nyní oznámili, že do aplikace implementovali funkci, na kterou mnozí čekali roky.

Zobrazení statusu, jestli jste online, může být užitečné, ale ne v každém případě. Důvody k tomu jsou různé. Někdo vás přes WhatsApp může neustále nahánět, třeba žárlivý nápadník, a dohánět vás tím k šílenství.

Dosud platilo, že pokud jste zobrazení stavu, kdy jste naposledy byli online, vypnuli, deaktivovali jste status pro všechny kontakty. Přitom mnozí uživatelé dlouho tvrdili, že by stačilo málo – drobná úprava.

Kýžené změny jsme se dočkali až s novou aktualizací, která do WhatsAppu přidává možnost selektovat zobrazování poslední aktivity jen pro konkrétní osoby. A nezůstalo jen u toho, zvolit můžete i to, komu se bude nebo nebude zobrazovat vaše profilová fotografie a další osobní informace.

WhatsApp je nejpopulárnější messenger
Zdroj: Jeremy Bezanger / Unsplash

Jak nový WhatsApp nastavit?

  1. Spusťte aplikaci WhatsApp na vašem telefonu a klepněte na tři tečky v pravém horním rohu, zvolte Nastavení a posléze sekci Účet.
  2. Nyní vyberte Soukromí a sekci Naposledy.
  3. Teď byste měli vidět čtyři možnosti, z nichž jedna je zcela nová. Volby Všichni, Nikdo a Moje kontakty nově doplňuje „Moje kontakty kromě“. Pokud ji nevidíte, musíte počkat na aktualizaci aplikace. Pakliže ji máte na očích, gratulujeme, používáte nejnovější verzi WhatsApp.
  4. Klepnutím na volbu „Moje kontakty kromě“ se otevře výpis kontaktů a když některý zvolíte a přidáte na seznam, již neuvidí vaši poslední aktivitu, čili kdy jste byli naposledy online.

Zdroj náhledové fotografie: Sara Kurfeß / Unsplash

Total
9
Shares
1 komentář

Comments are closed.