Hackeři z Anonymous odřízli Rusko od vlastních špionážních satelitů

S prstem v nose: Hackeři z Anonymous změnili webové stránky ruských televizí

  • Pravidelní diváci internetových televizí v Rusku museli být šoku
  • Místo vysílání se jim zobrazovaly protiválečné slogany

Útoků Anonymous je tolik, že se v tom člověk ztrácí. Jsou však operace, které rozhodně stojí za pozornost, protože jsou jedinečné. Bezesporu k nim patří i nedávné hacknutí stránek ruských internetových televizních kanálů, na které hackeři vyvěsili protiválečný text.


Nepřehlédněte: Máte astronomický účet za telefon? Trojan SMSFactory se schová v mobilu a pomalu tahá z lidí tisícovky


My jsme Anonymous

Na streamovacím portálu Smotrim.ru se vedle fotografií, na kterých bylo vidět zkázu na Ukrajině, zničehonic objevil nápis „Zastavte válku“ a diváci nechápali, co se to děje. Ruské státní televize později připustily hackerský útok a hněvu Anonymous neunikl ani známý zpravodajský pořad Vesti, píše server The TechOutlook. Asi není třeba zdůrazňovat, že pro Anonymous podobný typ útoku není vůbec složitý.

Ostatně vrchol jejich operace #OpRussia stále představuje uzavření řídicího centra ruské vesmírné agentury Roskosmos. „Rusko už nemá kontrolu nad svými vlastními špionážními satelity,“ uvedli hackeři v únoru na Twitteru. O vyřazení řídícího centra, kde jsou mimo jiné ovládány špionážní a komunikační satelity Persona nebo satelitní navigační systém GLONASS, posléze informovaly agentura po celém světě.

Útočí po celém světě

Anonymous se pochopitelně nezaměřují jen na Rusko, ale jsou aktivní po celém světě.  V roce 2016 se například nabourali do několika nigerijských vládních webů a vyzvali tamní vládu k ukončení korupce, chudoby a krádeží. A co se případů z poslední doby týče, tak na začátku května napadli web Čínské komunistické strany (ČKS).

Zdroj náhledové fotografie: Stillness InMotion / Unsplash

Total
0
Shares
2 komentářů
  1. Chyba v textu: ….zničehonic objevil nápis „Zastavte válku“ a dováci nechápali, co se to děje. “DOVÁCI”. Jinak dobrý.

  2. Stránky fungují scela normálně. Žádná informace o ukončení války tam nejsou. V žádné jazikové mutaci.

Comments are closed.