YouTube

Chcete YouTube videa jen ve vysoké kvalitě? Je to snadné jako facka

  • YouTube je novodobý fenomén
  • Patří mezi nejpopulárnější služby planety
  • Nastavte si lepší kvalitu napořád

YouTube se bez debat řadí mezi největší internetové servery určené k nahrávání a streamování video obsahu. S tím souvisí upload souborů, prohlížení, sdílení s dalšími uživateli, komentování, lajkování atd. A že je služba dostupná napříč dvěma nejsilnějšími mobilními platformami (Android a iOS) je už jaksi samozřejmost.

Je zdarma, ale je to peklo

Nicméně faktem zůstává, že pokud ji chcete používat zcela zdarma, musíte překousnout místy velmi otravné reklamy. Anebo se jich zbavit za cenu předplatného YouTube Premium.

Ano, nejde o jediný způsob a nějaké alternativy se tu a tam na internetu najdou (viz nedávno odpískaný YouTube Vanced), ale jak je vidět, Google poslední dobou čím dál víc utahuje pomyslný kohoutek.


Nepřehlédněte: Špehuje vás někdo přes WhatsApp? Takto stalkerovi zmizíte z očí!


YouTube
Zdroj: FONETECH.CZ

YouTube jen ve vysoké kvalitě

Ale to jsem odbočil. Pokud appku používáte třeba na svém chytrém telefonu, nejspíš víte, že si kvalitu videa můžete v průběhu přehrávání libovolně měnit (klasicky přes zubaté kolečko v rohu). Defaultně je totiž hodnota nastavena na Automaticky, což s ohledem na to, že ne každý má neomezená data, dává smysl.

Pokud však patříte mezi ty, kteří na spotřebu dat nehledí, máme pro vás tip! Nastavte si vyšší rozlišení natrvalo. Stačí si jen otevřít YouTube, ťuknout na svoji profilovku, dát Nastavení > Předvolby kvality videa a zvolit Vyšší kvalita obrazu.

Potvrdíte a je vymalováno. Otevřeně přiznám (sypu si popel na hlavu, je to ostuda), že jsem tuto možnost celé dlouhé roky trestuhodně ignoroval.

Zdroj náhledové fotografie: Christian Wiediger, Unsplash (ilustrační)

Total
0
Shares