Čipová sada Exynos 2200

Exynos 2200 v prvních benchmarcích! Brutální výkon i grafika

  • Exynos 2200 o sobě dává vědět
  • A opravdu velmi hlasitě
  • Výkon s AMD grafikou bude něco

Samsung chystá novou řadu smartphonů Galaxy S22. Premiéru můžeme očekávat na začátku příštího roku, pravděpodobně na konci února. Mělo by jít znovu o špičkové telefony s několika mezigeneračními vylepšeními, ale tím hlavním tahákem je procesor.

Exynos 2200 vypadá slibně

Sice se proslýchá (ostatně jsem vás o tom i sami informovali), že s jeho nasazením je to všelijaké. Že dokonce existuje varianta o použití pouze Snapdragonu, protože polovodičová krize neminula ani Samsung, ale na druhou stranu, do představení vlajkové série ještě trocha času zbývá. Řeknu vám, že jak jsem si strašně dlouho přál čipset od Qualcommu, možná, jen možná bych ho v příštím roce oželel.


Nepřehlédněte: Samsung Galaxy S22 Ultra: Dechberoucí fotoaparát a grafika AMD


Jak právě avizuje Gizmochina s odvoláním na informace, které se objevily na Twitteru a na jejich pozadí stojí první oficiální čísla testování přímo od korejské značky, Exynos 2200 s 6jádrovou grafikou od AMD vypadá opravdu velmi slibně.

V peak výkonu zlepšení až o 34 % oproti loňské verzi? To zní hodně slibně. Bohužel, zatím mi chybí více informací z pozadí (udržitelnost výkonu, stabilita, konkrétní čísla atd.), ale snad se již brzy objeví podrobnější statistiky.

Total
0
Shares