Používáte WhatsApp? Nenechte se napálit, hackeři teď cílí právě na vás

WhatsApp vás nově ochrání před toxickými lidmi. Zabrání jim v tom, aby si zaznamenali vaše „nejtajnější přání“

  • Uživatelé WhatsAppu budou radostí skákat do vzduchu
  • Populární chatovací aplikace totiž dostane nové funkce

WhatsApp v loňském roce představil novou funkci nazvanou Zobrazit jednou (anglicky View Once), která umožňuje posílat fotografie, které po jejich zhlédnutí/otevření zmizí. Odeslat obrázek pomocí dočasné zprávy nebo příběhu nicméně nezabraňuje tomu, aby si druhá strana udělala kopii jednoduchým pořízením snímku obrazovky. Tomu chtějí vývojáři zamezit, takže pořízení screenshotu/záznamu videa v režimu Zobrazit jednou už brzy nebude možné.


Nepřehlédněte: EU si došlápla na Apple. iPhony a starší telefony budou muset mít jednotnou nabíječku. Od kdy a jakou?


WhatsApp vylepšuje jako o život

Redaktoři serveru WABetaInfo, kteří se proslavili tím, že se s radostí pitvají v kódu beta verzí WhatsAppu, zjistili, že v nové verzi je blokována možnost pořizovat screenshoty a nahrávky obrazovky pro obsah odeslaný v režimu Zobrazit jednou.

Pokud se někdo pokusí pořídit snímek obrazovky, WhatsApp zobrazí hlášku, že screenshot byl zablokován, což před zneužitím ochrání uživatele, který obrázek nebo video odeslal. Nová funkce je dostupná ve betaverzi aplikace 22.21.0.71 (sestavení 405622068). Zároveň stojí za zmínku, že neexistuje způsob, jak ji deaktivovat/vypnout. Ale to není jediná nová funkce, která na uživatele populárního kecálka čeká.

WhatsApp
Zdroj: Mika Baumeister / Unsplash

Nové funkce jsou na cestě

Nejnovější testovací verze aplikace také přidává možnost vytvářet interaktivní ankety a někdy v budoucnu bychom se měli dočkat i možnosti posílat zprávy sami sobě. Tato funkce vyřeší problémy, s nimiž se lidé potýkají, když si chtějí poznamenat věci, které jsou pro ně důležité nebo naléhavé, jako různé poznámky, ale mají tendenci psát tyto informace na samotný WhatsApp namísto do aplikací typu poznámkového bloku nebo vestavěných poznámek.

V neposlední řadě se do WhatsApp chystá režim přísně tajného utajení (tzv. Stealth Mode), který vám umožní aplikaci používat naprosto anonymně. Právě teď není možné skrýt skutečnost, že jste online. Jediné, co můžete udělat, je skrýt svůj stav „Naposledy viděno“. V budoucnu ale už nikdo neuvidí, že jste se do aplikaci právě přihlásili. Vývojáři mají v plánu také navýšit limit pro zasílání souborů až na 2 gigabajty.

Zdroj náhledové fotografie: antonbe / Pixabay, zdroj: 9to5mac

Total
9
Shares