Netflix

Máte Netflix? Možná se někdo zdarma dívá za vaše peníze. Tady jsou tipy, na co si dát pozor!

  • Upozornění pro všechny uživatele Netflixu!
  • Poradíme, jak zjistit, jestli váš účet nebyl napaden

Netflix stabilně patří mezi nejpopulárnější streamovací služby planety. Jeho videotéka je rozmanitá, ale v posledních měsících americký gigant činí změny, které se jen u málokoho setkaly s nadšením.


Nepřehlédněte: Kamenem úrazu elektromobilů je naprostá naivita úředníků i zarytých fanoušků


Jednou z hodně diskutovaných věcí je připravovaná funkce, která u diváka ověří, jestli sdílí domácnost s majitelem účtu. Důvod, proč uživatelé Netflixu sdílí své heslo s ostatními je zřejmý: podělit se o náklady, protože služba není vůbec levná (319 korun).

Sdílení hesla s rodinou a přáteli může být v pořádku, ale dejte si pozor na podezřelou aktivitu, kterou nepoznáváte. Pokud jste si ve svém účtu streamovací služby všimli něčeho nového (divného), určitě zbystřete.

I Netflix mohou napadnout hackeři

I když se snažíte hlídat a spravovat svá hesla a mít přehled o každém, kdo má přístup k vašemu účtu na Netflixu, neznamená to, že neexistuje nelegální způsob, jak ukrást vaše přihlašovací údaje, aby hackeři bez vašeho svolení mohli streamovat vše, co chtějí.

Většina z nás věnuje pozornost maximálně vzhledu domovské obrazovky a přiřazeným účtům. Těch, jak známo, může být maximálně pět, ale pokud máte pouze jen jeden nebo dva a zničehonic se objeví další, může to být indicie, že někdo pronikl do vašeho účtu. V některých případech mohou být některé vaše profily i odstraněny nebo změněny (např. profilový obrázek).

Ale ještě než se začnete znepokojovat a panikařit, ověřte si u své rodiny a kamarádů, se kterými sdílíte heslo, jestli někdo nepřidal nový profil nebo neodstranil některý z těch stávajících. Pokud nikdo z vašeho vnitřního kruhu (nebo vnějšího kruhu) není zodpovědný za nový profil, smažte jej a nastavte si nové heslo.

Jak na to?

Chcete-li smazat profil, přihlaste se k Netflixu ve webovém prohlížeči. Klikněte na ikonu svého profilu a klepněte na Spravovat profily. Vyberte profily, které chcete smazat, a klikněte na „Odstranit“.

Dále, a to je důležité, zkontrolujte historii sledování na svých profilech. Pokud si všimnete nového návrhu „Protože jste se dívali“ na film nebo seriál, který jste nikdy neviděli, možná došlo k převzetí/napadení vašeho účtu.

Zjistětě, odkud kdo filmy sleduje

V neposlední řadě budete určitě chtít zkontrolovat historii IP adres a geolokaci svého Netflix účtu, tedy zjistit, jaká zařízení a odkud streamují přes váš účet. Přihlaste se ke svému účtu Netflix na počítači nebo smartphonu a kliknutím na ikonu v pravém horním rohu přejděte na stránku svého účtu.

Na kartě Nastavení pak ještě klikněte na „Poslední streamování na zařízení“. Pokud zaznamenáte aktivitu z oblasti, ze které nikdo z vaší domácnosti nestreamuje, např. z ciziny, okamžitě své heslo resetujte.

Zdroj náhledové fotografie: freestocks / Unsplash, zdroj: The Sun

Total
7
Shares
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..