WhatsApp

Umělá inteligence se objeví v další oblíbené aplikaci Čechů. Když budou chtít, napíše za ně SMS

  • Microsoft připravuje velkou novinku
  • Do klávesnice Swiftkey integruje chatGPT

Umělá inteligence zažívá v těchto měsících zatím největší boom. Nejvíce je to patrné na jazykovém modelu GPT-4, který si může snadno vyzkoušet prakticky každý uživatel internetu. Poté, co jej koupil Microsoft a nabídl jeho funkce ve vyhledávači Bing, se ChatGPT brzy objeví v další populární aplikaci.


Nepřehlédněte: Chcete GPT-4 vyzkoušet dřív než ostatní? Takto snadno Češi získají zadarmo přístup k verzi od Microsoftu


Do populární klávesnice míří umělá inteligence

Microsoft chce chatbota od OpenAI integrovat do dalších svých služeb, na řadě je Slack, jak informuje server Futurism, a také také populární klávesnice Swiftkey, která je dostupná pro chytré telefony s operačním systémem iOS a Android. 

Tvůrce operačního systému Windows ale potřebuje novinku nejdříve pořádně otestovat. K dispozici tak zpočátku bude klávesnice pouze v beta verzi pro zařízení s Androidem.

V současné době nemáme ponětí, kdy bude vydána finální verze AI Swiftkey pro veřejnost, ale než vývojáři GPT-4 na mobilech pořádně otestují, nějaký týden určitě uběhne.

Jak integrace umělé inteligence vypadá, napovídá příspěvek uživatele Twitteru s přezdívkou Xeno. Klávesnice vypadá stále povědomě, jen v liště nad písmeny lze nově spatřit ikonu služby Bing.

Pokud na ni uživatel klepne, otevře se menu, kde je vyhledávač na internetu a chatovací okno s AI, která je připravena zodpovědět všechny uživatelovi dotazy.

Bing, Swifkey a Slack

Po Bingu se tak GPT-4 dostává i do klávesnice Swiftkey a služby Slack, kterou používají firmy ke komunikaci, sdílení dokumentů a zadávání pracovních úkolů.

Ve Slacku by měl ChatGPT umět shrnout konverzace, stejně jako navrhovat odpovědi a vyhledávat různá témata na internetu.

Připomeňme, že Swiftkey je nepopulárnější klávesnice pro chytrá zařízení. Podporuje více jazyků současně, je na ní možné zapnout horní řádek s čísly nebo haptickou odezvu. V češtině navíc funguje psaní pomocí gest i užitečná predikce.

Zdroj náhledové fotografie: Freestock / Unsplash, zdroj: 9to5google

Total
0
Shares