AI, umělá inteligence, peníze

Muž dal umělé inteligenci 100 dolarů, aby mu rozběhla podnikání. Za týden díky ChatGPT-4 pohádkově zbohatl

  • Chlapík dělá přesně to, co mu ChatGPT-4 řekne
  • Během několika dní vydělal tisíce dolarů

Schopnosti nejmodernějších technologií můžete využít ve svůj prospěch. Dokazuje to příběh designéra Jacksona Falla. Žádat umělou inteligenci o radu v podnikání sice není podle všeho vhodné, ale tomuto muži se to vyplatilo.


Nepřehlédněte: Na Slunci se otevřela gigantická díra. Je velká jako 20 Zemí a směrem k nám vystřelila energetické částice


Umělá inteligence navrhla web a sehnala investory

V úterý 15. března designér spustil chatbota ChatGPT-4, zadal mu rozpočet 100 dolarů a vyzval ho, aby mu vydělal co nejvíce peněz.

Během několika minut pro něj umělá inteligence navrhla úspěšné podnikání a za několik následujících hodin mu pomohla vytvořit webové stránky, logo a veškerý branding pro provoz online obchodu s ekologickým kuchyňským nádobím.

„Dal jsem GPT-4 rozpočet 100 dolarů a chatbotovi řekl, aby vydělal co nejvíc peněz. Funguji jako jeho lidská spojka a kupuji všechno, co řekne. Myslíte si, že bude schopen chytře investovat a vybudovat online podnikání? Sledujte,“ píše Fall ve statusu na Twitteru.

Promyšlená reklama na ChatGPT-4?

Dychtivá umělá inteligence odpověděla podnikatelským plánem, podle něhož koupila webovou stránku s chytlavým názvem, vybrala produkt z niky s affiliate marketingem (který platí webovým stránkám za to, že odkazují zákazníky na produkty na internetu) a následně jej propagovala na sociálních sítích.

Poté, co ChatGPT navrhl název domény GreenGadgetGuru.com, se Jackson s botem pustili do tvorby webu. ChatGPT mu poradil, jak web strukturovat, a dokonce ho vyzval k vytvoření loga pomocí jiného nástroje umělé inteligence – DALL-E.

Do druhého dne Fall získal 1 378 dolarů, nebo to alespoň tvrdí, v investicích od nadšených pozorovatelů na Twitteru a za několik dalších dní posunul hodnotu stránky na 25 000 dolarů. A to je teprve začátek, protože muž hodlá tento experiment udržet při životě tak dlouho, jak jen to půjde.

Server Futurism píše, že Fallův příběh zavání marketingovým tahem ve prospěch umělé inteligence. S jistotou to však říci nelze.

Zdroj náhledové fotografie: garetsvisual / Freepik, zdroj: Futurism

Total
0
Shares
3 komentářů
  1. hmm takže mu nevidělala nic jen vydelal na tom ze ho sleduji tisice mozna miliony lidi…

  2. Asi si zřídím agenturu, která od lidí bude vybírat na umělou inteligenci. Až tam bude hodně nasednu na letadlo do Bolívie doživotně zajištěn.

Comments are closed.