Christmass Tree Space

Šílení vynálezci vyrobili raketu a vánoční stromeček vystřelili k oblakům. Podívejte se, co se stalo

  • Mrkněte se na start rakety, která překypuje vánoční atmosférou
  • Odvážný pokus kutilů přinesl velkou zábavu i jedno malé zamyšlení

Technický šikula Joe Barnard na sebe dříve upozornil tím, že vytvořil zmenšenou a hlavně funkční verzi rakety Falcon 9, která sama vzlétne a přistane. Nyní o sobě dává znovu hlasitě vědět! Hlásí, že spojil síly s youtuberkou Xylou Foxlinovou, aby v bláznivém projektu společně k nebesům vystřelili vánoční stromeček.


Nepřehlédněte: Šílený vynálezce strčil Muskovu SpaceX do kapsy. Postavil zmenšeninu rakety Falcon 9, která sama přistane


Bláznivý vánoční experiment

Inženýrka a influencerka Xyla Foxlinová a kutil Joe Barnard, který provozuje technologický start-up BPS Space, toho mají hodně společného. A tak si řekli, že by bylo hezké, kdyby se pokusili o malý vánoční zázrak. Cílem jejich projektu bylo připevnit vánoční stromeček na raketu a v kalifornské poušti ho vystřelit směrem do oblak. Uhodnete, jak to dopadlo?

Zábava i zájem o vzdělání

V jednom z videí Foxlinová ukazuje, jak během tří dnů vyrobila nevšední vánoční raketu a poté ji odvezla na testovací stanoviště Friends of Amateur Rocketry v Mohavské poušti, kde na ni čekal Barnard, který se postaral o instalaci kamer a potřebnou foto a video dokumentaci. Inženýrka si dala záležet a stromeček byl dokonale připravený: nechybělo LED osvětlení (použila elegantní řetězce měnící barvu), krásná hvězda a ani to nejdůležitější – padák.

Samotné vystřelení stromečku při západu slunce je velkolepou podívanou. Speciální strom s raketou vyletí ze startovací rampy, pak se ve vzduchu mírně nakloní na stranu a nakonec zamíří zpět ke svým majitelům. Oba možná čekali, že vyletí výš, ale nedá se nic dělat.

Pokud si video pustíte celé, zjistíte, že celý projekt má hlubší myšlenku a nejde jen o zábavu. Oba nadšenci totiž spojili síly s časopisem Reinvented, jehož cílem je vzbudit zájem mladých žen o vědu, matematiku a inženýrství.

Zdroj náhledové fotografie: se souhlasem BPS Space, zdroj: The Space

Total
0
Shares