Xiaomi připravuje nový skládací telefon

Samsung se posmívá Applu, že nemá skládačku. Pravda je ale taková, že iPhone telefony Galaxy v prodejích totálně drtí

  • Samsung opět útočí na uživatele iPhonu
  • Nemohou se prý zvednout ze sedačky

Různé vzájemné špičkování mezi výrobci mobilů není nic neobvyklého. Obzvlášť mezi Applem a Samsungem to často jiskří, nicméně cesta, kterou volí korejská firma, není úplně dobrá a je často možná až za hranou.


Nepřehlédněte: Přicestoval z budoucnosti? Muž na 352 let starém obraze prý drží iPhone


iPhone je o ničem, nabádá Samsung

Samsung se opět vysmívá společnosti Apple kvůli tomu, že nenabízí skládací iPhone. Tentokrát do americké konkurence rýpe v reklamě s motivem mistrovství světa ve fotbale, která tvrdí, že je „čas složit se dohromady“.

Nová komerční upoutávka paradoxně přichází v době, kdy údaje společnosti Display Supply Chain Consultants ukazují, že poptávka po iPhonu 14 je mezi lidmi nebývale vysoká, a to navzdory tomu, že se telefon nijak neskládá.

Nová reklama Samsungu, která je tradičně na hraně, ukazuje zástup smartphonů sledující fotbalový zápas. Zatímco mobily Galaxy „dělají obří mexické vlny“, iPhony se fandění zúčastnit nemohou, protože se neohnou.

Uznáváme, že je to od Samsungu docela chytré, alespoň ve srovnání s jeho některými dřívějšími pokusy o zesměšnění iPhonu, které vyznívají vyloženě infantilně až hloupě.

Prodeje ukazují, že Applu se daří

Navzdory posedlosti Samsungu navážet se neustále do konkurence jde však o něco, co zákazníky v USA zřejmě vůbec nezajímá. Nejnovější údaje analytiků ze společnosti Display Supply Chain Consultants totiž ukazují, že iPhone 14 si ve čtvrtém kvartálu vedl skvěle, zatímco prodeje jihokorejských skládaček na americkém trhu v témže období se propadly téměř o padesát procent. Důvodem bylo právě uvedení nových iPhonů řady 14, které – jak víme, o nějakém skládaní neslyšely ani z rychlíku.

Americký gigant vyčkává

Možná o tom nevíte, ale Apple o ohebném iPhonu uvažuje už několik let. Společnost však zatím neshledala technologii natolik pokročilou, aby převážila kompromisy. Co si o tom všem myslíte vy? Nastal už konečně čas, aby Apple vykročil vpřed a zákazníkům nabídl skládací iPhone? A přijde vám chování Samsungu v pořádku?

Zdroj náhledové fotografie: Mika Baumeister / Unsplash, zdroj: 9to5mac

Total
0
Shares