Huawei, telefon

Huawei obejde sankce USA. Speciální pouzdro přemění „hloupý“ telefon na 5G smartphone

  • Huawei přišel na způsob, jak obejít sankce Spojených států amerických
  • Speciální pouzdro udělá z 4G telefonu nový model s podporou 5G

Huawei se už třetím rokem potýká se sankcemi ze strany západních firem, které s ním nadále odmítají obchodovat. Čínská značka nemůže používat plnohodnotný Android a s ním oblíbené „západní“ služby a zapovězeny má i 5G technologie. Číňan by ale nebyl Číňanem, aby nepřišel s řešením, jak omezení obejít.


Nepřehléděte: Hackeři z Anonymous napadli ruské nabíjecí stanice pro elektromobily. Na displejích vynadali Putinovi


Dle zahraničních médií Huawei vyvinul speciální pouzdro pro telefony s integrovaným 5G modemem. O tom, jak to celé funguje, nevíme vůbec nic. Podobně jako u bateriových krytů ale připojení probíhá přes port USB Type-C. To znamená, že jde o obal, do kterého se telefon zasune včetně svého nabíjecího konektoru.

Huawei přišel na to, jak dostat 5G do svých mobilů

Ne každý kryt je však komfortní k dennímu používání. Telefonu mnohdy dodá na tloušťce a zvětší rozměry obecně, ale když lidem nabídne podporu 5G sítí, mnozí to určitě hodí za hlavu a nijak jim to vadit nebude.

Určitě se ale budou muset s tím, že úroveň příjmu 5G signálu bude mnohem nižší, než kdyby byl kompatibilní hardware implementován přímo do telefonu. Takže je otázkou, jestli nosit něco takového na telefonu bude vůbec dávat smysl.

Kdy Huawei nové pouzdro začne prodávat a kolik bude stát, o tom nejsou k dispozici žádné informace. Zároveň netušíme, jestli se kryt dostane do obchodů i mimo Čínu.

Už dávno se nesoustředí jen na mobily

Společnost po uvalení amerického embarga diverzifikuje své příjmy a už se nesoustředí jen na produkci smartphonů. Huawei má v nabídce široké portfolio zařízení – tablety, mobily, modemy, počítače, chytré obrazovky, síťová zařízení, úložiště, servery a podobně. Na domácím čínském trhu pak firma loni uzavřela partnerství se třemi předními čínskými automobilkami, které ve svých inteligentních vozech využívají její pokročilé informační a komunikační technologie.

Zdroj náhledové fotografie: Kamil Kot / Unsplash

Total
0
Shares
1 komentář
  1. Já třeba vím, že huawei si už nekoupím, i kdyby to mělo parametry nejlepšího telefonu ve vesmíru..

Comments are closed.