Xiaomi Redmi K50

Xiaomi 12? Kdepak, tento telefon si zaslouží větší pozornost

  • Vlajková řada Xiaomi 12 stříhá metr
  • Zajímavější je však jiný model
  • Redmi K50 možná dorazí už v lednu

Premiéra Xiaomi 12 je doslova na spadnutí! Tedy, alespoň jsem si to mysleli, ale protože už máme 17. prosince a avizovaný event (skrz šuškandu) se měl odehrát 14. 12., tak je otázkou, kdy nové telefony nakonec dorazí. Ano, nepochybně může jít o pomyslný vrchol letošního roku, ale přesto si troufám tvrdit, že mnohem zajímavější bude jiný kousek.

Xiaomi? Ne, Redmi

Nedávno populární tipér Digital Chat Station vypustil do internetového éteru info, že v chystání je nadupaná řada Redmi K50. Údajně ji budou reprezentovat tři modely: základní, varianta Pro a pak ultimátní Redmi K50 Gaming Edtiton pod taktovkou 4nm procesoru Dimensity 9000.


Nepřehlédněte: MIUI 13 vs. MIUI 12 aneb Těchto 7 novinek musíte mít!


Xiaomi Redmi K50
Xiaomi Redmi K50, ilustrační | foto: FONETECH.CZ

A proč tolik povyku? Zaprvé, jsem na to, jak si tento čipset povede v praxi, maximálně zvědavý. Zadruhé, další výbava vypadá skvěle: 12 GB RAM, 256 GB paměti (UFS 3.1), raketové 120W nabíjení, 5 000 mAh baterie, rychlý displej a (dá-li Bůh) i pořádnou fotosestavu. Doufám jen, že tam výrobce nenacpe 64Mpx snímač od OmniVision, protože tím by zabil více jak slibný potenciál.

Může to být hit

A zatřetí? Samozřejmě cena. Doufám totiž, že bude oproti Xiaomi 12 výrazně nižší (přitom to by mělo dostat pouze 67W dobíjení, taky dobré, že?). Mám jen jednu obavu, že pod tímto označením se novinky v Česku nedočkáme. Něco mi říká, že přijde jako Poco (4 Pro, 4 GT apod.).

Total
0
Shares