Huawei P50 Pro

Huawei P50 nabere zpoždění, premiéra bude až v květnu

  • Řada telefonů Huawei P50 nevyjde v obvyklém termínu
  • Co je důvodem odkladu, nevíme
  • P50, P50 Pro a P50 Pro+ se oficálně odhalí až v květnu

Stalo se přesně to, co jsme na rozdíl od jiných redakcí přepokládali. Nová řada smartphonů P50 od Huawei nabere pořádné zpoždění. S telefony se nesetkáme tento ani příští měsíc. Premiéra P50, P50 Pro a P50 Pro+ se odehraje až v květnu.


Psali jsme: Huawei FreeBuds 4i: vymazlená sluchátka s ANC za pakatel


Huawei P50 hned tak nevyjde

Už delší dobu jsme díky našemu spolehlivému zdroji, který má k Huawei velmi blízko, věděli, že telefony nedorazí tradičně v březnu. Informátor uváděl duben, což se nám sice nelíbilo, ale v tu chvíli jsme nevěděli, že může být ještě hůř.

Nyní vyšlo najevo, že evropská premiéra se neuskuteční dřív než v květnu. Tento termín potvrdil nejen jeden čínský tipér, ale i náš zdroj. Na špičkově vybavené telefony si tak počkáme o něco déle, než bychom chtěli.

Situace je nestandardní. P50 a P50 Pro již totiž stihly uniknout na renderech a ruku na srdce, oba mobily vypadají úžasně, byť je nám o něco bližší provedení Pro, od kterého čekáme přece jenom lepší výbavu.

Kirin 9000, Harmony OS a EMUI

Z dostupných informací víme, že standardní P50 dostane 6,3palcový displej s 90Hz obnovovací frekvencí a čipovou sadu Kirin 9000E, zatímco P50 Pro bude pohánět Kirin 9000 a obrazovka doroste do úhlopříčky 6,6 palce. Obnovovací frekvence panelu by se měla zvýšit na 120 Hz.

Dříve se objevily spekulace, že čínské varianty P50, P50 Pro a P50 Pro+ by mohly dorazit se systémem Harmony OS. Globální edice, tedy ty, které najdeme v budoucnu i v našich obchodech, pak mají obdržet prostředí EMUI 11.1 s Androidem 10.

Total
0
Shares