Sony

Sony chystá fantastický comeback! Plánuje zbrusu nové hry pro mobilní telefony

  • Už to nebude jen o konzoli PlayStation
  • Sony se vrací k hraní na chytrých telefonech

Sony je v herní branži pojem. Jestliže patříte mezi náruživé pařany, asi vás nemusím namáhavě přesvědčovat jednak o kvalitách, které za dlouhé roky značka prokázala více než dostatečně, a jednak o takřka až kultovnímu statusu, kterého na poli herních konzolí dosáhla.

Bestseller PlayStation 5

Poslední generace byla ihned po představení přímo brutálně nedostatkovým zbožím a pokud už bylo tohle „plejko“ někde k mání, stálo většinou nekřesťanský ranec.

Dlouho se šuškalo, že na vině nebyl jen covid, který vhodil pomyslné vidle do podnikání všem, ale i špatné plánování ze strany Sony, jež údajně poptávku hrubě podcenilo. To však nic nezměnilo na faktu, že novinka byla a stále je prodejním hit.


Nepřehlédněte: Webbův teleskop zachytil fantastický Einsteinův prstenec. Astronomové jím nahlédli do hlubin vesmíru


Sony Xperia Pro-I
Ilustrační / Zdroj: Sony, TZ

Hry od Sony na mobilech

Jak nově informuje TechRadar, Japonec si pohrává s myšlenkou herních titulů určených pouze pro mobilní platformy. Ohrozí to PlayStationy? Určitě ne. Jde víceméně o (logickou) expanzi, protože hraní na chytrých telefonech se těší poměrně velké oblibě.

Ptáte se proč comeback? Protože pamětníci si jistě vzpomenou na rok 2014, kdy populární výrobce spustil službu PlayStation Mobile pro Android, která však po počátečních peripetiích připomínala spíše fiasko.

Nově má být všechno jinak. K výrazně lepšímu restartu by měla pomoci jak akvizice herního Savage Game Studios, tak uvedení zavedených franšíz, jež se těší obří popularitě právě na PlayStationu.

Zdroj náhledové fotografie: Sony / TZ (ilustrační

Total
0
Shares