Samsung Galaxy S22

Exkluzivně v Česku. Změřili jsme výkon nového Samsungu Galaxy S22

  • Nový Galaxy S22 používá mobilní procesor Exynos 2200 s revoluční grafikou
  • Telefon jsme otestovali v AnTuTu a výsledek nám vyrazil dech

Samsung ve středu představil novou sérii Galaxy S22, do které patří trojice modelů S22, S22+ a S22 Ultra. Je bez debat, že všechny novinky budou patřit k tomu, co bude následující měsíce hýbat smartphonovým světem. Po hardwarové stránce udělal korejský výrobce obvyklý krok vpřed a telefony vybavil zase o něco lepší verzí procesoru vlastní výroby, Exynosem 2200. Naší redakci už se podařilo zjistit, jaký mají telefony výkon. Už dopředu prozradíme: držte si klobouky.


Nepřehlédněte: Galaxy S22 a S22+ jsou tu! Samsung v Česku drtí konkurenci cenou i výbavou


Stejný mobil, ale druhý byl horší

Samsung dlouhodobě používá strategii s dvojicí rozdílných procesorů u nejvýkonnějších modelů: svých a od Qualcommu. Snapdragony v přímém srovnání měly často vyšší výkon a byly také úspornější. To se samozřejmě zákazníkům nelíbilo, ale letos už si nikdo stěžovat nebude.

Nový Exynos má revoluční grafiku

Exynos 2200 používá totiž zcela novou grafiku Xclipse 920, kterou Samsung vyvíjel společně s AMD. GPU má stejnou architekturu RDNA 2, kterou AMD dodává do herních konzolí, jako je PlayStation 5. Už to tak nějak dopředu naznačuje, jak na tom Galaxy S22 s výkonem bude. Ale nepředbíhejme.

Samsung Galaxy S22 má revoluční grafiku
Samsung Galaxy S22 má revoluční grafiku. Zdroj: FONETECH.CZ

Galaxy S22 je na vrcholu potravního řetězce

My jsme Galaxy S22 (stejně jako modely S22+ a S22 Ultra) mohli vidět už před oficiálním představením, ale na testy platilo přísné embargo, takže jsme ho tentokrát nemohli podrobit bližšímu zkoumání. Zástupcům Samsungu jsme slíbili, že s telefonem letos neutečeme někam, kde na nás nebude vidět.

Nový Galaxy S22 v redakci stále nemáme, čekáme na něj stejně jako ostatní české weby. Máme ale spoustu příznivců a někteří z nich již nový supertelefon mají. Poprosili jsme je, aby ho „protáhli“ populárním benchmarkem AnTuTu a video nám poslali. Takže je tady a vy se na něj můžete podívat společně s námi.

K výsledku lze říci to, že Samsung letos dostál svému slibu a nový Exynos 2200 má opravdu extrémní výkon. Dalším příjemným zjištěním je, že čip v zátěži příliš nehřeje. Teplota během testování vystoupala pouze na 35,4 stupně Celsia, což je mimořádný výsledek.

Zdroj náhledové fotografie: FONETECH.CZ

Total
0
Shares
1 komentář
  1. Nejvíce mě zajímá výdrž baterie a fotoaparáty 🙂

Comments are closed.