Samsung Galaxy S3

A pak že to nejde! Android 12 dostává i legendární Samsung Galaxy S3

  • Android 12 je poslední iterací mobilního OS
  • Nově se jej dočkal i Samsung Galaxy S3
  • Jde však o neoficiální aktualizaci

Android 12 je už nějaký ten pátek v oběhu n a s jeho adaptací spěchají další a další velcí výrobci. Těch změn nejen pod „haubnou“ je letos opravdu požehnaně; ať už jde o pokročilejší implementaci zabezpečení, vylepšenou správu Wi-Fi připojení a další konektivity nebo přepracované uživatelské prostředí MaterialYou.

Nejnovější Android 12…

Mezi pomyslně nejpilnější včelky v úle ihned po Googlu nepochybně patří jihokorejský Samsung. Ten dlouhodobě dokazuje, že ukázkovou podporu prostě umí. Nejnovější OS je už kompletně k mání na takřka všech loňských (nejen) vlajkových telefonech a v plánu jsou už brzy další.

Pokud však patříte mezi uživatele, kteří si s jedním mobilem vystačí i dlouhé roky, možná se jednoho dne dostanete do bodu, že aktualizace příliš neřešíte. Z pohledu zabezpečení je to nejspíš špatně, na druhou stranu, kdo by něco takového čekal po pěti, šesti letech?


Nepřehlédněte: Špičkový mobil má výkon jako běžný počítač. Xiaomi Black Shark 4S Pro kraluje AnTuTu


…na Samsung Galaxy S3

Při troše štěstí je pak jedinou možností neoficiální cesta díky zápalu šikovných vývojářů. A to je i případ archaického modelu Samsung Galaxy S3. Jak informuje server XDA Developers, jednomu nadšenci se podařilo do telefonu nahrát a spustit Android 12.

Samo sebou, že se to neobešlo bez chyb, takže je potřeba doladit některé bugy jako SIM PIN, disfunkční NFC apod. Přesto jde o pozoruhodný počin už jen kvůli tomu, že jde o zařízení, které bylo představeno v roce 2012.

Total
0
Shares