Xiaomi Mi 10T

Záhadný Xiaomi bude mít neuvěřitelný 192Mpx foťák

  • Smartphone Xiaomi bude fotit v rozlišení 192 megapixelů
  • Nabídnout by měl i bezztrátový zoom (přiblížení)

Před nedávnem unikly na web střípky o tom, že připravovaný mobil značky Xiaomi dostane fotoaparát s rekordním rozlišením 200 Mpx. Že premiéra takového telefonu nemusí být nic nereálného, naznačují informace, které se nově objevily na mikroblogu Weibo.


Psali jsme: Supernabíječka ve střední třídě? Nový Xiaomi Redmi Note nabídne výkon 100 W


Xiaomi připravuje fotografické mostrum

Podle nich chystaný smartphone Xiaomi dostane monstrózní 192megapixelový hlavní fotoaparát, který bude skládat šestnáct snímků do jednoho kvůli větší citlivosti na světlo a výsledkem tak bude velmi kvalitní 12Mpx fotografie. Vysoké rozlišení hlavního čipu také doslova vybízí ke kvalitním ořezům, takže například 4násobný či 5násobný zoom by mohl být prakticky bez ztráty kvality.

Xiaomi Mi 11 Ultra
Xiaomi Mi 11 Ultra, ilustrační foto

Špičkový a na výpočetní úlohy náročný fotoaparát si bude žádat velmi výkonný hardware a tak má v telefonu být nasazen Snapdragon 895 založený na 4nm výrobní technologii s grafikou Adreno 730. Displej má být AMOLED a po stranách mírně zaoblený.

Více informací o chystaném Xiaomi už neuniklo. Ale vzhledem k tomu, že Snapdragon 895 stále ještě nebyl představen, dočkáme se telefonu nejdříve na konci aktuálního roku, či spíše až na začátku 2022.

Total
0
Shares