Realme 7 5G

Realme chce mít brzy v nabídce přes dvacet 5G telefonů

  • Do tří let bude mít 5G telefon Realme 100 milionů mladých uživatelů
  • Výrobce dále věří, že v roce 2022 mít v portfoliu více než 20 mobilů s 5G

Společnost Realme vyhlásila ambiciózní cíl: dostat chytrý mobil s podporou sítí páté generace do rukou 100 milionů uživatelů, a to v horizontu pouhých tří let. 5G summitu, který se uskutečnil uplynulý týden, se zúčastnili také zástupci společností Qualcomm, GSMA a Counterpoint.


Psali jsme: Realme GT unboxing a první dojmy


Do konce roku 2022 přes 20 telefonů s rychlými daty

Realme na summitu potvrdilo svůj cíl stát se hlavním popularizátorem 5G v mobilech. Na akci zaznělo, že zatímco v roce 2020 značka představila napříč 21 trhy 14 zařízení s podporou 5G, což činí asi 40 procent všech produktů, do roku 2022 jich má být přes dvacet a firma chce zároveň zvýšit poměr těchto produktů na 70 procent. Dalším cílem Realme je představit 5G telefon s cenou pod 100 dolarů, tedy kolem 2 200 korun.

Realme 8 Pro
Realme 8 Pro | foto: vlastní

Realme cílí na mladé

„Od našeho prvního 5G modelu, kterým bylo Realme X50, zkoumáme nové koncepty a technické inovace, abychom uživatelům přinesli štíhlejší a designově bohatší 5G telefony s vysokým výkonem,“ řekl Madhav Sheth, CEO Realme v Evropě a Indii. „ V roce 2021 spustíme mnoho pop-up obchodů po celém světě, kde budou mladí moci užívat výhod 5G díky gamingu, živým přenosům a dalším aktivitám. Od posílení pozice mladých si slibujeme, že pro 5G získají i další uživatele,“ doplnil Johnny Chen, Brand Director Realme.

Realme GT
Realme GT | foto: vlastní

5G telefony za hubičku

Na akci se diskutovala i cena smartphonů s podporou 5G . V Realme věří, že ji dokáží srazit na minimum. Už v loňském roce jsme zejména v Asii mohli vidět několik velmi schopných 5G telefonů za rozumné ceny. Nyní by se levných 5G smartphonů měla dočkat i Evropa a další trhy.

Produkci 5G produktů Realme letos plánuje podpořit otevřením sedmi výzkumných a vývojových center s tím, že během příštích dvou let investuje až 300 milionů dolarů do dalšího rozvoje a popularizace 5G.

Total
0
Shares