Huawei Nova 8 SE je tu. Láká na 64Mpx foták a superrychlé dobíjení

  • Huawei právě představil zbrusu nový model Nova 8 SE
  • Jde o jednu z prvních vlaštovek s procesory Dimensity 720 a 800U z produkce tchajwanského MediaTeku
  • Novinka láká na dobré specifikace i cenu

Huawei před chvílí v tichosti představil telefon Nova 8 SE, která přímo navazuje na přechozí řadu, která se u nás do prodeje bohužel nedostala. Novinka láká na povedený design, slušnou výbavu i cenu. Tentokrát se čínský podnik vykašlal na procesory vlastní výroby nebo konkurenční Qualcomm a spojil své síly s tchajwanskou společností MediaTek. Její nové čipsety z nové řady Dimensity možná nepřekypují výkonem, ale zato nabízejí podporu čím dál častěji skloňovaného 5G.

Huawei Nova 8 SE – žralok ve střední třídě

Klíčové vlastnosti :

  • Displej: 6,63palcový Full HD+ OLED, poměr stran 20:9
  • Rozměry: 161,6 x 74,8 x 7,46 mm, sklo + kov
  • Procesor: Dimensity 720, 8 jader, 2 GHz; Dimensity 800U, 8 jader, 2,4 GHz
  • Paměť: úložiště 128 GB (USF 2.1) s možností rozšíření až o 512 GB; 8 GB RAM
  • Systém: Android 10 s nadstavbou EMUI 10.1
  • Baterie: 3 800 mAh, 66W rychlodobíjení
  • Selfie kamera: 18 Mpx, clona f/2.0
  • Hlavní fotoaparát: 64Mpx primární snímač, clona f/1.9; dále 8Mpx ultraširokáč, 2 Mpx hloubkový a 2Mpx makro
  • Další: 3,5mm jack, mono reproduktor, všechna pásma LTE, 5G

Čínský podnik se s tím nemaže a navzdory aktuálním okolnostem s souvislosti s táhnoucím se sporem se Spojenými státy nám servíruje po menší odmlce další novinku. Huawei 8 SE je esencí slušného výkonu, výborné konektivity i povedeného fotoaparátu.

Slušný výkon, ještě lepší výbava

Novinka na první pohled připomíná loňskou vlajku Huawei P30. Celou čelní stranu totiž vyplňuje krásný OLED displej s minimálními rámečky a titěrným výkrojem, kde se nachází 16Mpx selfie kamerka. Ta kromě autoportrétů slouží i k odemykání zařízení obličejem. Dobrý pocit také navozuje samotné zpracování, které je už tradičně v kombinaci kov-sklo.

Huawei Nova 8 SE
Huawei Nova 8 SE | foto: Huawei

Jak již bylo zmíněno v úvodu, Nova 8 SE dostala tentokrát pod kapotu čipsety od MediaTeku, a to Dimensity 720 (duální podpora 4G + 5G) nebo výkonnější variantu Dimensity 800U (s dualSIM 5G + 5G). A to není všechno. Procesor doplňuje 8 GB RAM a rychlé 128 GB úložiště s možností dalšího rozšíření pomocí externích karet. Akumulátor nabízí průměrnou kapacitu 3 800 mAh. Potěší však podpora 66W rychlodobíjení, které si Nova vypůjčila od letošní prémiové řady Mate 40.

Ani fotáky nejsou pouze do počtu

Huawei ani v tomto případě neponechal nic náhodě a na zadní stranu telefonu umístil rovnou čtyři objektivy v následující sestavě: primární 64Mpx senzor s velmi slušnou clonou f/1.9. Hned v závěsu je 8MPx ultraširokáč se záběrem až 120°. A úplně poslední je 2Mpx hloubkový a 2Mpx makro snímač. Zamrzí jen přítomnost elektronické stabilizace, na druhou stranu jde o ústupek, který čínská firma vyvažuje cenou.

Kdy?

Novinka jde na domácím trhu do prodeje v podstatě ihned. K mání je v černé, tmavě modré, stříbrné a sněhobílé barvě. Kdy a jestli se dostane i k nám, není v tuto chvíli jasné.

Za kolik?

Základní varianta s procesorem Dimensity 720 stojí 2 599 čínských jüanů, tj. zhruba 9 tisíc korun, výkonnější pak vyjde na 2 699 jüanů, což je přibližně 9 500 Kč.

Total
0
Shares