Huawei P50 Pro

Huawei uvolňuje EMUI 10.1 na další zařízení a nabízí nové možnosti úprav uživatelského prostředí

  • Huawei vydává EMUI 10.1 pro další zařízení
  • Mezi nimi nechybí např. modely Nova 5T nebo Mate 20 Pro

Po úvodním představení v chytrých telefonech řady P40 v březnu letošního roku společnost Huawei oznámila vydání aktualizace EMUI 10.1 na další zařízení po celém světě. Zásadní update je nově dostupný pro modely Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20 X(5G), Mate 30 Pro, Mate Xs, Nova 5T, P30, P30 Pro, P40 lite a PORSCHE DESIGN Mate 20 RS.

Změny uživatelského prostředí

EMUI 10.1 dále rozvíjí designovou filosofii EMUI 10 a prezentuje další vývoj funkce stále zapnutého displeje (AoD) například třemi novými animacemi při odemykání displeje otiskem prstu. Animace jsou inspirovány několika živly – zemí, ohněm a vodou.

Zcela novou funkcí je pak práce ve více oknech – přetažením od okraje obrazovky se zobrazí boční panel, kterým se funkce aktivuje. Umožňuje přenos textu, obrázků a souborů mezi dvěma aplikacemi na jedné obrazovce. Notifikace se pak zobrazují nad všemi dalšími prvky uživatelského rozhraní. Toto rozložení umožňuje reakce na ně bez nutnosti přepínat mezi aplikacemi.

Došlo také k úpravě animací posunu obrazovky. Jsou mnohem více uhlazené nezávisle na obnovovací frekvenci displeje a poskytují tak mnohem přirozenější zážitek při čtení článků nebo prohlížení webových stránek.

Huawei Share

Funkce Huawei Share, která původně sloužila pouze pro vysokorychlostní přenos souborů je nyní hlavním nástrojem integrace chytrých telefonů, počítačů, tabletů, chytrých reproduktorů a dalších zařízení.

Zkrotíte i více obrazovek

V EMUI 10 byla uvedena funkce práce na více obrazovkách (Multi-Screen Collaboration), která umožňuje zobrazení obrazovek smartphonů na laptopech Huawei. Ve verzi EMUI 10.1 je funkce vylepšena o možnost přijímat hovory z telefonu na PC, otevírat odkazy z telefonu prostřednictvím aplikací na PC a nebo využívat mobilní připojení telefonu na počítači jedním kliknutím. Tato forma práce přinese výrazné zefektivnění kancelářské práce.

Ilustrační obrázek | foto: Huawei

Vaše fotky dostupné v jedné galerii

Zbrusu novou funkcí je pak také galerie spojující více zařízení (Cross-Device Photo Gallery) Pokud má uživatel nějaké fotky na jednom zařízení a jiné na dalším, stačí být na obou připojen na stejné WiFi síti a přihlášen za použití Huawei ID. V galerii jsou pak dostupné všechny fotky a je možné v nich vyhledávat. Funkce se momentálně dostupná v evropském regionu, ale brzy bude podporována i v dalších oblastech.

Dostupnost všech funkcí aktualizace EMUI 10.1 můžete ověřit v Nastavení => Systém a aktualizace => Aktualizace softwaru na svém chytrém telefonu.

Total
0
Shares