Hackeři z Anonymous odřízli Rusko od vlastních špionážních satelitů

2785 ruských webů jednou ranou: Hackeři z Anonymous hlásí další fantastický úspěch

  • Ovládnout skoro tři tisíce webových stránek se nepovede každý den
  • Kybernetičtí partyzáni z Anonymous to však dokázali

Když se daří, tak se daří. Anonymous jsou zpět s dalšími novinkami. Tentokrát se populární hackeři chlubí, že sestřelili téměř tři tisíce ruských webových stránek. Výsledek zveřejnili na jednom ze svých účtů na sociální síti Twitter.


Nepřehlédněte: Muž omylem vyhodil nepoužívaný disk s 8000 bitcoiny, prohledat skládku mu pomohou robotičtí psi


Anonymous jedou na plný plyn

Hackeři z hnutí Anonymous (ano, jsou to ti, které mimo jiné proslavila i nezaměnitelná maska Guy Fawkese z filmu V jako Vendeta) hlásí další chirurgicky přesný zásah. Turecká skupiny Meshsec, která se k „anonymním“ hlásí od nepaměti, tvrdí, že v rámci poslední operace ovládla 2785 ruských webových stránek.

Jedná se o vládní weby, stránky organizací i stránky běžných uživatelů, které adorují válku na Ukrajině. Aby bylo každému zřejmé, že si nic nevymýšlí, zveřejnili hackeři v rámci oznámení odkaz na speciální webovou stránku, kde si lze zjistit, jaké konkrétní servery byly postiženy.

Runet je vize Ruska na internet bez zbytku světa

Kybernetickým partyzánům z Anonymous se v uplynulých dnech podařilo úspěšně napadnout také webové stránky ruských zbrojařských společností a jejich pozornosti neušel ani ekvivalent světového internetu na ruském území, takzvaný Runet.

O něm se v médiích často hovořilo na konci února, kdy Anonymous přišli s informací, že se Rusko odpojí od světového internetu. K tomuto kroku nakonec nedošlo, Rusové nicméně alespoň oznámili, že je technologicky vše připraveno.

Runet, vnitřní internetová síť Ruské federace, byla podle všeho zablokovaná po dobu několik hodin. Pokud je to pravda, jedná se o mimořádný úspěch. K operaci se přihlásila italská skupina Anonymous.

Zdroj náhledové fotografie: Stillness InMotion / Unsplash, zdroj: Twitter

Total
0
Shares
1 komentář
  1. Hezky borci, ty ruské všiváky je třeba odstřihnout od normálního světa v maximální možné míře, jen tak dále.

Comments are closed.